op naar de warmte
Door: Tanja
Blijf op de hoogte en volg Harry & Tanja
13 April 2013 | Nederland, Heemstede
Leuke, rustige camping-- veel campers--, niemand met een tent. Want zo warm was het niet!.
Vrijdag mooie wandeling gemaakt langs/door L"Estaritt. Vriendelijk spaans kustdorpje. S"middags een poging gedaan om doormiddel van een flinke bergtocht bij een middeleeuws kasteel te komen. Nadat Harry al aangaf dat de wegbewijzering miste en het pad steeds smaller en smaller werd keken we voor ons plotseling rechtstreeks de afgrond in, met oude Noa (de jack russell) op het randje. Beroerd van schrik zijn we omgekeerd en hebben het kasteel een paar honderd meter boven ons, gelaten voor wat het was, en zijn naar beneden teruggekeerd.
Zaterdag na telefonische verjaardagswensen (schoon)moeder, vertrokken richting Barcelona. 15 km voor Barcelona camping opgezocht. Wel eerst door verkeerde afslag onder een poortje door voor de slagbomen van de haven beland. Harry probeerde te keren, totdat iemand kwam vertellen dat je zonder problemen het eerste uur door de slagbomen in en uit kon. Hachelijke situatie weer opgelost!. Camping Masnou , ook veel bezocht door campers, lag op 200 meter van het treinstation en het strand. S,middags Masnou bekeken en op het strand gewandeld. Fris en regenachtig weer. Geen bijzondere stad.
Zondag naar het treinstation gelopen, voor E 4,70 de man konden we heen en weer naar het centrum van Barcelona. En de honden konden zonder problemen of kosten mee. De honden vonden de herrie van de trein wel eng!. Rond 10 uur in het centrum van Barcelona aangekomen was het flink druk omdat er net een hardloopwedstrijd geëindigd was. Het weer was super, niet heel heet, maar in het zonnetje lekker, tussen de 17-19 C. Barcelona was imposant. Veel mooie gebouwen van de hand van Gaudi, vooral de Strada Familia was indrukwekkend. Flinke afstanden te voet afgelegd. In de namiddag in een dun zonnetje naast de tent gezeten, was echter al snel koud. S"avonds een gewonde Harry met pleisters moeten beplakken omdat hij bij wat uitpakken uit de auto zijn aangezicht vol op het raam van de openstaande autodeur knalde. Wond op zijn voorhoofd en flinke snee boven op zijn neus.
Maandag verder richting het zuiden (warmte!!)( want echt warm kunnen we het dan nog steeds niet krijgen. Nog steeds in vol ornaat naar bed, goed gekleed en skisokken aan, anders is het echt te koud. Ook s:avonds koken we binnen in de tent om de boel een beetje op te warmen want echt aangenaam is het na zo"n 16 u. niet meer).
Vlot vertrokken , onderweg enthousiast als de autothermometer wat meer graden aangeeft. In het begin van de middag aangekomen even voor Peniscola, een kleine gemoedelijke camping Los Pinos, waar we door een belgische naar een mooie plek gewezen worden met uitzicht over de velden met daarachter de zee. Niet verkeerd en dat voor 10E met warme douches en internet. ook de honden zijn zeer welkom, kosten niets en kunnen los bij de tent.
Dinsdag rust-was-zon-dag. Prachtig-prachtig zonnig weer(+24C).
Lekker lezen in het zonnetje. Ondanks smeren wel enigzins verbrand.
Woensdag na een rustige ochtend de middeleeuwse vestiging boven op een berg bij het oude stukje Peniscola bezocht. Veel oude straatjes, leuke winkeltjes. Aan het eind van de namiddag in het stadje, hoog boven zee in het zonnetje een pizza gegeten.
Donderdag vertrokken richting Chella. Door Harry uitgezocht in de lijst van boerencampings. Iets meer land inwaarts zodat we behalve kust nog meer mee krijgen van het spaans natuurschoon. Onderweg nog met moeite een gasstation voor de auto gevonden. Zijn er niet veel van in Spanje, maar scheelt toch lekker op ons vakantie budget. In de namiddag aangekomen in Chella. Een natuurcamping boven op een berg. Gerund door een Nederlandse vrouw van onze leeftijd Loes.
Loes is een oud motorcrosser en nog altijd fanatiek sportief. Ze kwam ons begroeten in fiets tenu met mountainbike. Was in training voor haar mountainbike tourtochten die zij begeleid. Tevens kan je haar vragen als gids voor de omgeving of Valencia. ook geeft zij paardrijlessen(twee prachtige paarden bij de camping). Een actief bijtje dus. De camping is klein, er staat maar 1 ander ouder echtpaar met de caravan. Vanuit de camping loop je zo de olijfboomgaarden in. Op de camping lopen honden en een poes en kippen. De kippen zijn zo tam dat ze zo op schoot springen. Prachtige plek om Harry:s uitklapbare zonnecellen uit te klappen. Jawel wij proberen selfsupporting te zijn en proberen op die manier in ons eigen stoom te voorzien.
13 April 2013 - 20:25
Renz:
Erg leuk om op de hoogte te blijven van jullie belevenissen!
Renz en Caroline -
13 April 2013 - 21:15
Astrid:
Leuk zeg, deze verslagen. Gezellig om te lezen! Ik kijk uit naar de volgende ;-)
14 April 2013 - 00:07
Irma:
Klinkt allemaal goed!
Morgen hebben ze mooi weer voorspeld in nederland. Eindelijk!
Na een rustige late dienst leuk om dit alles te lezen.
Groet Irma.
14 April 2013 - 23:37
Anita :
hoi tanja en harry
leuk om jullie avonturen te lezen, want dat zijn het wel!Barcelona is een enorme mooie stad met zoveel fantastische gebouwen,ben er ook geweest en was ook onder de indruk.gelukkig gaat het met de honden oke,maar nu harry onder de pleisters,gaat alles verder wel goed met jullie?hopenlijk kunnen jullie spoedig de skisokken uitlaten s`nachts en wordt het wat warmer.
jongens,geniet met volle teugen van jullie reis,vind het enig om mee te reizen,tot ziens en voorzichtig hè
liefs anita