Echt vakantie weer - Reisverslag uit Heemstede, Nederland van Harry & Tanja Tongeren - WaarBenJij.nu Echt vakantie weer - Reisverslag uit Heemstede, Nederland van Harry & Tanja Tongeren - WaarBenJij.nu

Echt vakantie weer

Blijf op de hoogte en volg Harry & Tanja

03 Mei 2013 | Nederland, Heemstede

Vrijdag Chella wezen bekijken. is een prachtig echt spaans dorpje, waar de mensen s'morgens op een pleintje met beiderzijds palmbomen elkaar ontmoeten en op de terrasjes rondom samen koffie drinken. Vanaf het dorp omhoog kom je boven in een grote kloof, waar je aan de ene kant de afgrond inkijkt en aan de andere kant het dorp overkijkt.In de kloof kon je met houten bruggen en trappen naar beneden dalen en na een stukje beneden gelopen te hebben kwamen we bij een waterval waar de honden in een meertje konden zwemmen. Nog niet helemaal verzadigd en na super lekkere broodjes en een ijsje verder op pad na een mooi meer tussen de bergen ingeklemd. Veel Spanjaarden waren hier aan het picknicken en veel mooie watervogels zwommen rond. Na nog een prachtige kloof met watertjes waarin we een slang hebben zien zwemmen voldaan van alle prachtige natuur, lekkere zon en heerlijk eten terug naar de camping.
Zaterdag lekker rustig aan gedaan. Gezellig bij onze enige!! buren gekletst over wat nog meer mooi is om te zien in Spanje Portugal.
Zondag naar de kloof in Bolbaite op 7 km afstand. Nog weer mooier dan in ons eigen dorp Chella. Als je eenmaal in de kloof bent afgedaald, zijn er kleine zeer heldere meertjes , bruggetjes, stenen trappetjes en watervallen, heerlijk. Daarna voor de middag samen met onze camping buurtjes en engelse kennissen uitgenodigd bij loes om paella te eten. Super lekker en gezellig, de engelse gasten hadden trifle als dessert meegenomen en Loes had koffie met cognac en gebak toe. Onder het eten een ieder de nodige wijntjes---best gezellig. Na zessen een kleine siësta. S'avonds waren we nog zo vol dat we niet meer hoefte te eten.
Maandag-- Het wordt warmer 24-28C. Na de kloof bij Navarres gegaan. Deze won het met top van eerdere mooie punten. Een afdaling die we zonder Loes haar goede aanwijzingen nooit hadden gevonden. we liepen op houten bruggen dwars door de met lianen behangen kloof door. Grote waterval en water stromend door rotsen vol met bloemen behangen. Mooie tocht door stroompjes, watervallen en velden met bloeiende bomen, eindigend bij een ondergronds meer. S'middags de trapwatervallen bij de Rio grande bezocht. `ook mooi , maar daar we aardig verwend waren qua natuurschoon en de honden officieel bij deze watervallen niet los mochten zijn we na een kleine wandeling teruggekeerd. Na al dit wandelen goede trek gekregen en als late lunch lekker pizza gegeten en homemade gebak. Daarna natuurlijk een spaanse siësta.
Dinsdag naar de markt in chella, klein net als het dorpje. Met kleding echt voor de vrouw van het platteland. Veel schorten en grote Bh's en korsetten--maar overgeslagen dus. S'middags naar de vestiging in Xiatta, bestaande uit vele opgravingen, oude kastelen en een vestigingswal over de hele rand van de top van de berg. Steil om hier auto te rijden. En het stuk lopen was behoorlijk heet. De gebouwen zijn uit 1300, wel ongelooflijk dat ze toen met veel minder aan bouwmogelijkheden zo'n vestigingsstadje met vele gebouwen, muren en tuinen, tegen de berg aan konden maken.
Woensdag vertrokken naar een camping bij de rivier de Rio Mundo. redelijk voor de ergste hitte vertrokken. de camping was op zo'n 260 km rijden. Onderweg halverwege in Albacette voor onze zuinigheid nog een van de spaarzame gasstations voor de auto opgezocht. Het gebied waar we door heen rijden is zeer wisselend. Van rood-ruig,groen-bomen, naar hoog-bergachtig.Onderweg veel Panoramische vergezichten. De camping ligt aan een vertakking van de Rio Mundo, in een ruig, bergachtig gebied. Grote ruime plekken en dankzij onze buren uit Chella hebben we nu een carnet voor korting in het laagseizoen-alle beetjes helpen. ( bijna de helft van de prijs)De boerencampings zijn niet rijkelijk aanwezig in spanje. Op de camping staan veel vaste caravans, waarin niemand aanwezig is. We zijn de enige op deze grote camping, met veel mooi sanitair. Nemen gewoon elke keer een ander toilet of douche, omdat het kan!!.
s'avonds arriveerd nog 1 camper met nederlanders, die net als wij voor 3 maanden op reis zijn. Camper gehuurd voor maar liefst 650E per week. En dat met korting. Wel prachtig van binnen, echt een luxe klein huisje. Maar met 3 honden in en uit de tent, zijn we toch wel tevreden met onze simpele klapkar.
Donderdag 18-04 Vandaag een ontbijt met een spaanse croissant. Eerst de honden laten zwemmen in de rivier. En toen op naar de watervallen van de Rio Mundo. Daar aangekomen was het voor het eerst dat we enkele andere toeristen op de parkeerplaats troffen. Veelal oudere spanjaarden, die gewapend met hoedje en stok de klim naar het hoogste punt waarvan je de watervallen kan bekijken. Wederom indrukwekkend. De waterval bestond uit meerdere trappen, waarop enkele plekken een bruggetje overheen gemaakt was, zodat je alles goed kon bekijken. Op het hoogste punt kon je het water vanaf de zijkant over de bergen zien komen. Op de terug weg onze (enige) buurtjes van de camping tegen gekomen op elektrische trekfietsen. Een flinke klim maar vlgs hun met deze fietsen redelijk soepel.Voor ons een mooie reminder voor als we over een paar jaar zover zijn voor reizen met camper of caravan. Een mens moet blijven dromen tenslotte.Ook al genieten we deze weken volop van het Nu. Wel missen we de familie en vrienden thuis een beetje. In de zin van dat we al dit prachtigs zo graag met hun hadden gedeeld. Zeker de kinderen!!.Maar ah la 3 maanden is zo om. Nog 10 en half week te gaan. Wauw.
Donderdagnacht Shitty- Shitty nacht. Om 0,30u voelde harry zich erg benauwd en angstig. Afgelopen weken had hij dit al 3-4 keer kort gehad, maar dan nam het na zo'n 10 min af. Deze nacht bleef het aan. Har werd daarbij misselijk, buikkrampen enz. Om 3u had hij het niet meer en daar er op de camping niemand te bereiken was en we in the middle off nowhere zaten en Harry het gevoel steeds meer kreeg dat het mis met hem ging 112 gebeld. Deze stuurde een ambulance met 1 niet Engels sprekende chauffeuse. Daar de slagbomen bij de camping op slot waren, liep ze mee naar de tent. Na een korte controle Harry meegenomen naar een arts in Riopar. Daar ik met 3 honden zat en niet bang was voor iets cardiaals(hart) bij de tent gewacht. In Riopar (7 km) is Har verneveld(medicatie via mond/neus) een ECG en verdere checkup. Bloeddruk was wel hoog 170/100, verder alles goed. Met medicatie ter ontspanning door ambulance weer teruggebracht bij de tent.
Vrijdagochtend na een geradbraakte nacht gewekt door onze lieve hondjes. Zeer rustig aangedaan want met zo'n 2-3 uurtjes slaap was er niet echt we gaan er voor gevoel. Harry voelde zich iets beter, nog wel wat onzeker en weinig vertrouwen in zijn lijf. Eind van de ochtend toch vertrokken richting Corzola, voor een boerencamping bij een groot natuurgebied. Grillig en bergachtig. Nu dat hebben we geweten. Onze Truus (tom-tom) stuurde ons na een afslag gemist te hebben een bergpad op .In aanvang leek het mee te vallen, maar het was wel zo'n 25 km over een weg vol met gaten, die we zigzag overreden met de klapkar achter ons. Aan het eind van de weg eindigde we midden!!!! in een bergdorpje, waar we dwars door heen moesten met staatjes zo smal en steil dat er maar net!, heel krap! een auto doorheen paste. Aan het eind zo'n sterke krappe draai dat Harry zelfs nog een stukje spaanse muur meenam. Na een diep ademhalen toch goed op de camping aangekomen. Die overigens als je goed aanrijd,via een normale N weg te bereiken is. De camping is rustiek en klein tussen de bergen ingeklemd. Heerlijk rustig. S"middags weer super leuke plekjes/campings aangewezen gekregen van een stel met een klein VW busje die al vaker door Spanje hadden getrokken.
Zaterdag Harry gaat steeds beter. vanmorgen lekker lezen en schrijven in het zonnetje. Mam vandaag 77 jaar dus even kort (zo mooi is het niet) voor haar per telefoon gezongen. Hoorde dat Don goed presteert op de kanowedstrijden in Essen, zijn super trots. Via de App genieten we regelmatig terug kijkend van de prachtige 3D echo foto's van ons eerste kleinkind. Na Harry's dip en met al dit moois om ons heen, lieve mensen die ons na staan, mooie dingen in het verschiet, besef je weer eens te meer----YOLO!!!
S'middags een pittige wandeling naar het dorp en van daar uit een mooie wandelroute langs en over een kronkelende rivier met hier en daar beekjes en watervalletjes, klimmend over rotsen, stijgend, dalend, met af en toe overspannen door bruggetjes om al het moois goed te bekijken. Vermoeid maar tevreden en goed voor Har's bloedruk weer terug op de camping

• 06 Mei 2013 - 17:02

Tanja:

Hoi Harry en Tanja,

Wat leuk om jullie vakantieverslag te lezen,en jullie zo te volgen.Zo te lezen zijn jullie wel in een mooie omgeving beland,en hebben jullie al heel wat gezien en beleefd.Harry doe je wel een beetje voorzichtig en rustig aan,want het is wel even heftig wat je die nacht hebt meegemaakt.Het is wel de bedoeling dat jullie straks gezond en wel terug komen,en genieten van jullie kleinkind.Het wordt hier nu eindelijk ook goed weer zo"n 20 tot 24 graden.Eindelijk.
    Harry en Tanja doe rustig aan,geniet van al het moois wat jullie nog gaan zien en beleven,en ik vind het leuk om jullie zo te volgen.Doe voorzichtig en de groetjes van ons.

Frits Tanja en een poot van Layca.

• 06 Mei 2013 - 22:08

Edith:

Hallo lieve zus en zwager,

Leuk on via het blog een klein beetje mee te genieten van jullie reis, wie weet komen wei er nog eens met de camper klinkt in ieder geval verleidelijk.
    En voor beiden geld natuurlijk wel gezond blijven hoor.
    geniet ze

Groetjes